Η ΟΜΑΔΑ

Το έργο Social Circus Athens αποτελείται από ενεργούς καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, αλλά και από δημιουργικούς επαγγελματίες και πολιτισμικούς διαμεσολαβητές. Η ομάδα είναι μικτή: άνδρες και γυναίκες, ελληνικής, μεταναστευτικής και προσφυγικής καταγωγής. Η διαπολιτισμική ομάδα του Social Circus Athens φέρνει μαζί την Ελλάδα, τη Νιγηρία, το Ιράν, την Αμερική! Λεπτομέρειες για τον καθένα ξεχωριστά, παρακάτω.

Το τσίρκο μας δέχεται όλους!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΦΟΛΑΓΙΑΝ

Καλλιτέχνης / Συντονιστής έργου

Εικαστικός, μουσικός και performer θεάτρου και τσίρκου. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ” της Μ. Μακράκη, εργαστήρια υποκριτικής στην Γαλλία με την ομάδα θεάτρου δρόμου "L’ Arbre a  nomades", εργαστήρια ακροβατικών, μιμικής και κλόουν με τους Camilo Βentancor, Ασπασία Κράλη, Circus Days, Francisco Brito και εργαστήρια κουκλοθεάτρου με την oμάδα  "ανταμαπανταχού", έργαστηρια κοπτικής ραπτικής στην pan-sik .Ιδρυτικό μέλος του θιάσου θέατρου δρόμου “Παντούμ‘’, εκπαιδευτής της πρότυπης σχολής τσίρκου, Circus days όπου διδάσκει βασικές τεχνικές τσίρκου (μονότροχο, ξυλοπόδαρα ζογκλερικά) και διαχειριστής του πολιτιστικού κέντρου αφρικάνικης τέχνης Αnasa οπού διδάσκει πολυρυθμίες της Δ. Αφρικής. Σπουδασε και σπουδάζει κλασσικά κρουστά με τους Κ.Βορίση και Μ.Ταλιαδούρο . Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός-μουσικός με το Εθνικό θέατρο, με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με το θέατρο Πορεία κ.α.. Με σκηνοθέτες όπως τον Σ. Λιβαθινό, την Ε. Θεοδώρου, τον Α. Αζάς, τον Λ. Λαγκάρντ, την Τ. Λύγαρη, τον Δ. Τάρλοου, τον Γ.Χουβαρδάς), την Α.Κνούτσεν, Δ. Κωνσταντινίδης. Ως εμψυχωτής με το παιδικό μουσείο, το μουσείο Γουλανδρή, το παιδικο εργαστήριο Ευπαλίνος, το  κέντρο ημέρας ‘’Μικρές ιστορίες’’,το κεντρο ημέρας ‘’Το φτερό’’ ,την ’’ Στέγη γραμμάτων και τεχνών’’.

Photo credits: Μυρτώ Αποστολίδου

Μιχάλης.jpg
 
Σάρα.jpeg

ΣΑΡΑ ΣΑΚΙΜΠΑ

Πολιτισμική διαμεσολαβήτρια έργου

Η Σάρα είναι μέλος του προγράμματος ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων #CuringTheLimbo όπου και παρακολουθεί εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ( μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών). Έχει καταγωγή από το Ιράν, όπου και δούλευε ως λογίστρια για πολλά χρόνια και για μεγάλες εταιρείες (Bazarghani Hoshmand, Samin Sanaat Hadid Cο., Sorosh Mehr Enterprises). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα λογιστικά από το Πανεπιστήμιο Olom Tahghighat, πτυχίο λογιστικής από το Πανεπιστήμιο Azad Eghlid, Ιράν και  ΔΙΠΛΩΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Πανεπιστήμιο Daneshghah Azad Firozabad. Την ενδιαφέρει η πολιτισμική διαμεσολάβηση και η διερμηνεία από την μητρική της γλώσσα, τα Φαρσί, και έτσι ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει στην ομάδα του Socia Circus Athens όταν γνωρίστηκε με το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa τον Μάρτιο του 2020.

ΝΑΤΑΣΑ ΜΑΡΤΙΝ

Καλλιτέχνης / Συντονιστής έργου

Η Νατάσα Μάρτιν χρησιμοποιεί τον χορό για να προσεγγίσει τη μουσική και προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από τις παραστατικές τέχνες. Ειδικεύεται στα body music και tap dance και παράλληλα μελετά  bharatanatyam και flamenco. Η Νατάσα κατέχει μεταπτυχιακό ανθρωπολογίας χορού και εθνοχορολογίας. Άλλα πρότζεκτ της προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα MoAM-Moving Around Music, Athens Tap Jam, Body Music Studygroup, και ο ενεργός της ρόλος στο Anasa Cultural Center και στο International Body Music Festival. Συνεργάζεται με καλλιτεχνικές ομάδες χορού και θεάτρου, εκπαιδευτικά ιδρύματα, και μουσικά σχήματα, ως performer, δασκάλα, και καλλιτεχνική παραγωγός. Συμμετέχει στο Social Circus Anasa από το 2018.

 

Photo credits: Gordon Below

Νατάσα Μάρτιν.jpg
Νατάσσα Αραμπατζή.jpg

ΝΑΤΑΣΣΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Καλλιτέχνης έργου

χορεύτρια, ακροβάτις, performer

 

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή στις 16/1/1985, όπου ξεκίνησε κλασικό χορό το 1991. Αποφοίτησε ως χορεύτρια το 2006 (Επαγγελματική σχολή χορού Δ.Θεσσαλονίκης) και σπούδασε Φιλολογία (τμήμα Γλωσσολογίας) στο Α.Π.Θ. Παρακολούθησε το εργαστήρι των Vis Motrix (Κων/νος Γεράρδος) 2006-2009. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Aniline Dancetheatre (Θεσσαλονίκη) από το 2009 ως σήμερα με παραστάσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation & Partnering (Daelik & Delia Brett, KirstieSimson & Christian Burns, Eckhard Muller & Daniela  Schwarz, Yuya Fujinami & Emmanouela Dolianiti), Σύγχρονου χορού (Αλέξης Τσιάμογλου, David Zambrano, Ann Cooper Albright, Γιάννης Καρούνης, Έντυ Λάμε, Ερμής Μαλκότσης, Jorge Crecis, Τάσος Καραχάλιος, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Camilo Bentancor, Diego De la Rosa, Horacio Macuacua, Julyen Hamilton), static trapeze και ακροβατικά εδάφους (Χριστίνα Σουγιουλτζή, Αντιγόνη Λινάρδου, Hana Kristlova), Butoh (Gregor Webber) και ξυλοπόδαρα (Φάνης Κατέχος). Έχει συνδιοργανώσει με την χορεύτρια και χορογράφο Ειρήνη Καλογηρά το "δικό μου FEΣΤΙVAΛ ΧΟΡΟΥ" το 2016, 2017 και 2018, και με την Βίκυ Αγγελίδου το Pocket Dance Festival 2019. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και χορογράφος με τους Αλέξανδρο Γκουντινάκη, Κων/νο Γεράρδο, Ειρήνη Καλογηρά, Γιώργο Χρηστάκη, Γιάννη Μόχλα, Χριστιάνα Σκιαδά, Λύσανδρο Σπετσιέρη κ.α. Ως ηθοποιός έχει βραβευτεί (βραβείο Β' γυναικείου ρόλου) στην παράσταση «Ο Υπολοχαγός του Ίνισμορ» του Martin McDonough, (στο ρόλο της Married), σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου (2017). Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει βραβευτεί μαζί με τον Αλέξανδρο Γκουντινάκη το 2017 για το ντουέτο "XXXY" στο Φεστιβάλ του πολυχώρου Φάμπρικα.

Photo credits: Κλεοπάτρα Χαρίτου-στα πλαίσια της δράσης ΚΡΑΤΗΡΑΣ/CRATER Athens 2020

Αλιρα.jpeg

ΑΛΙΡΑ

Γραφίστρια έργου

Είναι απόφοιτη του ΤΕΛ ΞΥΝΗ και του ΙΕΚ ΞΥΝΗ με επιπλέον μονοετή φοίτηση στο Higher National Diploma και απόφοιτη του Middlesex University/ AKTO με πτυχίο Bachelor. Έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες, ιδιώτες, ΜΚΟ και συλλογικότητες δημιουργώντας διάφορα project μουσικά, θεατρικά, κινηματογραφικά, κοινωνικά, κ.α. Για  τo Social Circus Athens, αλλά και το Anasa Cultural Center γενικότερα, μία από τις πιο αγαπημένες της συνεργασίες, πέρα από το design βοηθούσε στην επικοινωνία, αλλά και στη διοργάνωση των φεστιβάλ, εκδηλώσεων και δρώμενων δρόμου (Anasa Street Jam Soundsystem). H Αλίρα σχεδιάζει τα δικά της κοσμήματα, χρηστικά αντικείμενα, αξεσουάρ και ρούχα. Έχει κάνει αρκετά σεμινάρια πάνω στην τέχνη της, καθώς επίσης μαθήματα θεάτρου, δημιουργικής γραφής, σεναρίου, φωτογραφίας, σύγχρονου χορού, oriental και tribal fusion. Έχει πάρει μέρος σε 20 ομαδικές εικαστικές εκθέσεις, με φωτογραφίες της, video art, αλλά και έργα μικτών τεχνικών, καθώς επίσης και σε performances. Είναι ιδρύτρια της Συλλογικότητας AKASHA - Αυτοδιαχείριση & Καλλιτεχνική Έκφραση- Διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων & καλλιτεχνικών δρώμενων και στον ελεύθερο της χρόνο πραγματοποιεί συνεδρίες ενεργειακών θεραπειών θέλοντας με έναν ακόμη τρόπο να βοηθήσει τους ανθρώπους.

info@aliradesigns.com / www.aliradesigns.com

ΤΖΕΣΙΚΑ ΑΝΟΣΙΚΕ

Κινηματογραφίστρια έργου

Η Jessica Onyiyechi Anosike είναι 25 ετών - Νιγηριανή/Ίγκμπο, γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας και μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 4 ετών. Η Τζέσικα σπουδάζει Δημοσιογραφία, πριν από αυτό εργαζόταν ως παρουσιάστρια/ δημοσιογράφος στο ελληνικό κανάλι RiseTv για δύο χρόνια. Αυτή η εργασιακή εμπειρία της έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψει ένα άλλο ταλέντο που είναι η δημιουργία και επεξεργασία βίντεο. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως κινηματογραφίστρια. Εκτός από αυτό είναι επίσης δασκάλα AFROfitness και χορεύτρια αφρικανικού παραδοσιακού και αφρικανικού σύγχρονου χορού γνωστό ως afrodance. Η Τζέσικα είναι μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου Anasa από το 2012 και στενή συνεργάτις σε μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις.

jessica.jpeg

 ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΦΟΛΑΓΙΑΝ

Συντονίστρια προϋπολογισμού έργου

Συντονίστρια προϋπολογισμού, λογίστρια, project manager με πολυετή εμπειρία στα προγράμματα τσίρκου.

Victoria.jpeg